Výtečný domácí jogurt. Výborné domácí sýry. Chutné dobrůtky z domácích tržišť nahradily prefabrikáty z prodejních řetězců. Jak by se daly doma takové lahody zhotovit? Bulgaricus poskytuje recepty na zhotovení daných výrobků a spoustu jiných, jaké si doma dokáže uvařit lecjaká zručná kuchařka, avšak i lecjaká mlékárna specializující se na výrobu mlékárenského zboží dle známých receptů ve větším objemu. Poznejte kefíry, jogurty, sýry se smetanovou a sýrařskou kulturou z Bulharska a jiné už vám tolik nezachutnají.
Pro vyrobení sýru doma využijete chlorid vápenatý a syřidlo na výrobu sýrů. Chlorid vápenatý zdokonaluje sýřitelnost mléka a jeho výtěžnost. Souběžně chlorid vápenatý výtečně zasupuje chybějící kalcium, kterého se nedostává kvůli pasterizaci mléka. Nízké hodnoty kalcia mají na vině zhoršenou srážlivost mléka. Pro vyvážené srážení mléka se musí doplňovat syřidlo, jak používané syřidlo na výrobu sýrů živočišné, tak rostlinné či mikrobiální. Veškeré suroviny jsou k dispozici v internetové prodejně Bulgaricus.
S nabízenými mlékárenskými kulturami snadno zhotovíte domácí jogurt, vynikající čerstvý sýr, skvělou zakysanou smetanu, kefír, bio acidofilní mléko a bio raženky. Kefírová kultura je vhodná k výrobě kefíru, bulharská sýrařská kultura je nutná pro výrobu domácího sýru, bulharské smetanové kultury se využívá pro dělání zakysané smetany a tvarohu, pro výrobu jogurtů se užívá bulharská jogurtová kultura. Nabídka internetové prodejny zahrnuje všechny potřebné suroviny. Bulgaricus má na seznamu kvalitní probiotika po antibiotikách na střeva, jež se zasluhují o potřebnou obnovu střevní rovnováhy, avšak i celého organismu. Víme, že narušená střevní mikroflóra zapřičiňuje hodně nemocí. Je prokázáno, že přírodní probiotika způsobují obnovu organismu a střevní mikroflóry ve střevech u dětí, žen i mužů všech věkových kategorií.